Известие

Collapse
No announcement yet.

Капачката на резервоара не се заключва

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Капачката на резервоара не се заключва

Привет колеги, имам едно въпросче което може да е тъпо но както и да въртя ключа не мога да заключа капачката на резервоара. Може ли нещо да се е прецакало?
    Защото като я купихме се заключваше. Понеже 1 месец я кара баща ми и сега като я взех обратно не мога да се справя с капачката, аз ли не правя нещо както трябва че не мога да я заключа...
    Ако някой може да ми даде съвет къде може да е проблема ще съм му много благодарен.
    Поздрави
    Niente i coincidenza nella vita
    --------------------------------------
    Alfa Romeo 146 ti 2.0 16V TS '96

освен да се пробваш да я напръскаш с WD40, пък ако не се оправи да се търси проблем
    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
    Roosevelt

Comment

Пробвай с всички ключове при мен единия не заключва а останалите два са без проблем.
      146 1.6 Boxer

Comment

И на мойта старата стана така ама не съм се занимавал да търся проблема,отиди на ключари да пробват да я пренаредят ключалката
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от venci-aleks
          Пробвай с всички ключове при мен единия не заключва а останалите два са без проблем.
          Вчера пробвах с всичките ключове, не се заключва. Явно се е прецакала ключалката и както Мъри пише трябва да го види ключар сигурно.
          Благодаря ви за съветите.

Comment

Привет отново, занесох капачката на ключар и проблема се оказа че едно пласмасово детайлче се е счупило и за това не се зяключва. И ми вика че това е било слабото място на тези капачки и ако е било направено детайлчето от метал а не пластмаса нямало да се чупят така. Та решението беше да се смени това парче с някое от друга капачка което ми излезе с доста пазарлъци за 15 лв + 8 лв труд = 23 лв.
            А иначе питах Т&Н кар за капачка и ми казаха че я имат в склада и струва 20 лв. Но за 3 лв разлика не си заслужваше.

Comment

Искам да попитам как да си затварям и заключвам капачката на резевоара. В смисъл, слагам я с вкаран и завъртян ключ и после завъртам докато изпука или преди да изпука вадя ключа? То и при двата варианта става, но е по-лесно да врътна да изпука и си паля колата. Ама да не би да не е правилно така и да се счупи скоро?
              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

Working...
              X